Negresa de post

de Alexandra Burz in Mancaruri de post, 7 Mar 2014 | 10771 vizualizari

 

Am cadorisit-o pe mama de 8 Martie ;)

 

INGREDIENTE

  • o cana si jumatate de zahar
  • o cana si jumatate apa
  • 3 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri gem ( eu am folosit prune)
  • 100 gr nuca maruntita
  • 1 esenta de rom
  • 100 gr amidon alimentar de porumb ( eu am folosit Gustin )
  • 5 linguri ulei
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • o jumatate plic cacao
  • inimioare si bilute aurii pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Amestecati intr-un bol apa cu  zaharul, esenta de rom, uleiul pana se topeste zaharul.

Adaugati treptat faina, nucsoara, amidonul si ulterior celelalte ingrediente.

Omogenizati, dupa care turnati compozitia intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptor, incins in prealabil la 180 grade, pentru aproximativ 20-25 minute.

Ciocolata rupeti-o bucatele, Dati la microunde la 600W pentru 1 minut.

Amestecati, adaugati frisca lichida si omogenizati compozitia.

Turnati glazura peste prajitura.

Decorati cu inimioare si bilute.

TIPS-URI

1

Puteti adauga stafide sau fructe confiate in compozitie.

2

La decor puteti folosi si ciocolata rasa, bombonele decorative sau chiar frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post